.    
20187 Maj
Diverse nyheter från början av året

Skarjaks Sami Jauhojärvi (Santo) blev etta i valpklass i Umeå.

Skarjaks Ylvis blev 4:a Bhkl i Kalix i mars.

Skarjaks Kerttu Niskanen fick Good på utställningen i Åsele i mars. Kerttus kritik var bra men avslutades med Svarta stickelhår på ryggen därav priset.

Skarjaks Froste fick Excellent på utställningen i Borgsjö.

Två av Ylvis avkommor med Latanjarkas Iza är patella-undersökta U.A.

Skarjaks Tapio (Elvis) är patella-undersökt U.A. Däremot var hans tandstatus inte särskilt bra och det verkar också som om han har ett litet överbett. Mycket tråkigt med tänderna men det viktigaste är att hans knäleder är bra och att han är en fantastiskt trevlig hund som börjat sin karriär i jaktskogen på bästa sätt.

Cantavia Utuhuntu (Svea) är DNA-undersökt angående Pompes och hon är fri från detta.


En hälsning från Guld-Hanna18 April

Flisas valpar som föddes 15 februari har flyttat till sina nya hem nu. Alla utom Guld-Stina som blir kvar här.
Hon kommer att kallas för (Lill-) Skarja och hon har varit så snäll och lugn sen hon blivit ensam att det är otroligt. Hon kan inte ha fått mormor Binas gener det är helt klart.


 

I torsdags på sin åttaveckorsdag flyttade Guld-Frida till Bo Lundström från Koler. Hon kommer att bo tillsammans med ett gäng jämthundar och två svarta älghundstjejer

På fredag var det dags för Guld-Kalla att åka till Överhörnäs utanför  Örnsköldsvik. Matte heter Agneta Åström och hos henne och Anders bor finnspetsen Fox och en jämthund sedan tidigare.
Kalla kommer att kallas för Vinga.

Och på lördag var det dags för de två sista att lämna oss.
Guld-Hanna ska bo på Vinskin kennel i Uleåborg i Finland. Hon kommer att kallas för Ruska och dela sitt hem med finnspetsen Salla och ett par norrbottenspetsar.


Sist att åka var Guld-Myhrer som ska bo utanför Älvsbyn tillsammans med husse Ola Johansson.


24 februari


Skarjaks Otso som föddes förra våren och bor tillsammas med sin pappa SE UCH Skarjaks Ole Einar B och en väldig massa draghundar i Gäddede har fått hedersuppdraget att gå först i spannet och det verkar han göra med stor stolthet.2005
 2006
 2007 2008 2009 2010
2011
2012
2013
20142015
2016
2017