,.    

2019

12 mars
Vinden har inte vänt ännu, så mycket är klart!
Efter att ha väntat vad som känns som en evighet på att Bina skulle börja valpa så åkte jag till Gammelstad för att kolla vad som var fel. Det bestämdes att det skulle göras kjejsarsnitt för att ta ut den enda valpen, som då levde. Tyvärr klarade den sig inte utan dog efter 45 minuter.
Det är valparna själva som via hormoner signalerar till tiken att de är redo att födas. När det är för få valpar blir det för svaga signaler så det var förmodligen orsaken till att det blev som det blev.
Bina mår i alla fall bra och det är ju det viktigaste just nu.
23 Februari

Det blåser motvind för oss just nu, inget verkar gå som det är tänkt.
Vi har gjort ett nytt försök att para Svea (Cantavia Utuhuntu) och enligt ultraljudet som gjordes i förra veckan så blir det inga valpar denna gång heller.
Tuva (Eswood Alcantara) har haft herrbesök av Fredsborgs MR Storyteller och så vitt jag vet lyckades han inte alls med sitt uppdrag. Jag gissar att Zorro som han kallas har hört talas om Me Too och därför visade Tuva den största respekt när hon morrade lite så fort det hettade till för mycket.
Vi hoppas i alla fall på att Bina (Älgstigens Inka) ska få valpar i slutet av februari men det ser inte ut att bli många eftersom hon inte är så tjock.
I fortsättningen ska jag följa det råd som jag fått av en vän, att ställa hundarna i medvind ...

Lite framgångar har i alla fall två unga  representanter för Skarjaks kennel haft.
Guld-Frida vann juniorklassen vid SSF-utställningen i Jokkmokk med excellent. Dömde gjorde Ulf Ottosson.

Mycket bra kritik fick även Guld-Kalla i Bredbyn. Det blev ett "endast" VG  på grund av hennes  svarta täckhår  på ryggen. Domare var Aina Lundmark.
Skarjaks Guld-Frida
Tack till Åsa Fjällborg, SSF ön för lån av bilden
2005
 2006
 2007 2008 2009 2010
2011
2012
2013
20142015
2016
2017
2018