3 år                                                                                     4,5 år

8 år

SE UCH FI UCH NO UCH C.I.B

Skarjaks Bold Beauty S 23057/2004

f.04-02-24 d.15-10-29

e. SUCH FINUCH Lohamras Swinging the Blues u. NORDUCH Benito´s Hillevi

HD:B AD:Ua (0)När Bolla var liten så tog hon det mesta med största ro,  älskade att ligga på knä och må gott. Hon hann inte med en tiondel av de upptåg som Vilma hann med vid samma ålder, det är fascinerande att två helsyskon uppfödda i samma miljö kan vara så otroligt olika varandra, och rätt så skönt måste jag erkänna.

När hon var valp älskade hon att hoppa upp i sängen på morgonen och då förvandlades sängen till massagesäng, för då började Bolla att klia sig. Det kliade i och på öronen, det kliade på svansen och under tassarna, det kliade på magen och på ryggen, det kliade kort sagt överallt. Och där låg jag och försökte hålla i mig så att jag inte skulle åka i golvet. Sen när hon har ledsnat på att dela säng med mig så hoppade hon ner och då slutade det som genom ett trollslag att klia!
Som vuxen har Bolla lagt sig till med en ny vana hon älskar att ligga i mattes knäveck och sova på natten och det är tur att hon tycker det blir för varmt efter ett tag eftersom hon tar ganska mycket plats där hon ligger.


 
9 veckor
10 veckor

 
Knappt 6 månader gammal gjorde Bolla utställningsdebut på en liten inofficiell utställning, det blev mest hopp och bus, men ibland stod hon stilla också. Hon är ett riktigt lite charmtroll, med en hel del egen vilja som de flesta keesar.
I Sundsvall i oktober 2004 tävlade hon i valpklass för första gången, hon blev bästa valp och även BIS 3-valp där.

 

På Stora Stockholm, när Bolla var drygt nio månader, startade hon i officiell klass för första gången. Jag tycker att hon skötte sig strålande och att hon verkade trivas bra. Bolla fick fin kritik och ett Ck av en mycket hård domare från Australien.
Sommaren 2005 har mest resulterat i ettor med hederspris men till sist vände det med ett Ck i Alfta (där alla deltagande keesar fick Ck). 


Bolla 9 månader


Bolla 2 år


När Bolla nyss blivit två år, i mars 2006, var vi till Finland på två utställningar. Det gick över förväntan och Bolla kom hem med två cert, två BIR och en BIG 4 placering.
I Piteå i maj 2006 fick Bolla sitt första Svenska cert och blev BIM. Domare var Helge Lie från Norge. BIR-hunden heter Tulisalon Dynamite och kommer från Finland.
Cert nummer två i Sverige kom även det i Piteå, denna gång i juli 2006 på den internationella utställningen. 
I mars 2007 tog Bolla sitt tredje finska cert och blev Finsk utställningschampion. Bolla blev också BIR, i konkurrens med Tulisalon Dynamite som fick nöja sig med ett BIM.
Efterom Bolla har två svenska certifikat sedan tidigare så blev hon också SE UCH på samma gång.


Knappt en månad senare, i april 2007, åkte vi till Harstad i Norge med Bolla och ställde ut henne med ett väldigt bra resultat. Hon blev BIM med cert, cacib och Norskt utställningschampionat.

Cacib nummer två fick Bolla i Uleåborg i juli 2008, dömde gjorde Ester Joseph från Australien.

Det tredje cacibet kom en månad senare i Svenstavik, dömde gjorde Leif Lehmann Jörgensen från Danmark.
Eftersom Bolla har drabbats av allergi så blir det inga valpar för hennes del och vi har valt att sterilisera henne.
Hon bor numer hemma hos mina föräldrar och gör sitt bästa för att äta dem ur huset.

I Vännäs, juni 2011, var det äntligen dags för Bollas fjärde Cacib. Helgen efter fick hon dessutom ett femte i Gällivare. Efter att FCI godkänt det så blir Bolla alltså vår första keeshond som blivit C.I.B, det vill säga Internationell utställningschampion.
Nästa sommar hoppas jag på att det blir några starter i veteranklass för Bolla som då blivit åtta år.
2015

Trots att Bolla var ganska hårt drabbad av allergi så levde hon hon till hon var mer än elva år i den tron att hon var en ung hund.
Bolla hängde med på det mesta som promenader och skidturer men hennes största intresse i livet var mat i alla former.

Det blir ett stort tomrum när en gammal personlighet lämnar sin familj, men det är tur att det finns nya unga hundar som fortsätter vandra i sina förfäders spår.stamtavla