Helga 3 år
Helga 7,5 år

NORDUCH Benito´s Hillevi S54746/98H f. 98-10-31

2006 års keeshondveteran

e. JWW-98 NORDUCH DKUCH INTUCH Ledwell Rolls Royce u. SUCH NUCH Benito´s Dolita

HD & AD Ua (0)


Här finns bilder på Helga

Stamtavla


Hillevi eller Helga som vi kallade henne var uppfödd av Christina & Ronny Höglund i Överhörnäs utanför Örnsköldsvik.
Hos oss har hon bott sedan julen -98, då hon snabbt byggde om julgranen och införde firandet av tjugondag knut ett par dagar före nyårsafton.
Helga var en mjuk och go' hund som älskade att ligga på mattes fötter och mysa,
så mycket att hon till och med hängde med in i badrummet och alla andra ställen dit matte gick.
Dessutom hade hon ett självpåtaget ansvar som husets väktare och stod för alarmeringen om det kom någon, sen överlämnade hon jobbet till någon annan och gick och la sig.


Helga började sin utställningskarriär på kees-specialen i Österbybruk, i maj -99, där blev hon BIM-valp i klassen 6-9 månader.
Vid nio månaders ålder tog hon sitt första certifikat och blev andra bästa tik på den nationella utställningen i Vännäs, augusti -99.
Nästa cert tog hon en knapp månad senare på SSD i Piteå, där blev hon även BIM.
I maj 2001, på första utställningen efter två-årsdagen fick Helga sitt tredje cert och blev därigenom Svensk utställningschampion och i juni samma år var vi till Rovaniemi i Finland och där blev Helga Finsk utställningschampion.

Två veckor före sin femårsdag åkte vi till Tromsö och där tog Helga storslam med cert, cacib Norskt championat och BIM. Sitt andra cacib tog Helga tre veckor före sin sexårsdag tillsammans med lillmatte Malin som verkligen får Helga att visa sig toppenfint.

Helga är stolt mor till 11 valpar fördelade på två kullar födda 2002 och 2004. Tre av dem är utställningschampion och två andra har certifikat.


Under sommaren 2005 tävlade vi med Helgas avelsgrupper tre gånger och varje gång blev det hederspris. I Vännäs, blev gruppen BIS 2,  i Gällivare, blev gruppen BIS 1 och i Piteå blev gruppen BIS 3.


Sommaren 2006 var det dags för start i veteranklass och det började med BIS-3 i Piteå i maj. Nästa start var den 2 juli och ännu en gång var Helga bland de hundar som blev utplockade i BIS:et av domaren Joao Vieira Lisboa från Portugal. 
När hundarna skulle placeras blev det allt mer spännande att titta på när konkurrenterna blev uppropade och Helga och Malin fick stå kvar. Och det hela slutade alltså med att Helga blev BIS-veteran!!!
Knappt en vecka senare knep Helga Veteran-BIS nummer 2.
Denna gång hette domaren Rajko Rotner och kom från Slovenien.
Helgas två BIS-veteranvinster under 2006 kvalificerade henne till att delta i Veteran of veteranstävlingen på Grand hôtel i Stockholm påsken 2007, fast det var något som hon gärna hoppat över för det var inte alls kul tyckte hon, tala om scenskräck.

 
 
 

En liten bildserie på Helga som veteran, en riktig drottning i vår kennel,
2006 års keeshondveteran, med en inteckning i Ragazza´s Vandringspris 
 
 
 
 
 
 

2008 års utställnings säsong inledde Helga på ett lysande sätt på en tvådagarsutställning i Fauske i Norge. Lördagen blev hon BIS-2 veteran. Och på söndagen när Sandra höll i kopplet blev resultatet BIS-1 veteran för domaren Nils Molin 
 

Vi har fått en underbar bild av Helga, tagen nu i vinter av Marie Olsson. Bildtexten löd; Kan man bli sötare?

Helga fortsätter att visa att hon är en dam som håller.
BIS 2 på den internationella utställningen i Sjulnäs i slutet av maj och BIS-veteran på Norska kees-spesialen i Trondheim en vecka senare.

Denna bild är tagen i augusti 2008, drygt två månader innan Helgas tioårsdag. 

Under 2009 års utställningar visade Helga att hon vid snart 11 års ålder fortfarande är en vinnare. På mindre än en vecka placerade hon sig som BIS 2 veteran både i Gällivare och i Piteå.

Hösten 2010 lämnade Helga oss och det blev ett stort tomrum efter henne.