10 år

Gieriåive`s Jaksa S26938/95H f. 1995-03-20

d. 2007-06-14

e. SUCH Älvtorpets Indiana Jones u. Älvtorpets Dutchess

HD & AD Ua (0)

Jaksa var våran första keeshond.
Hon föddes i Arjeplog på Gieriåive´s kennel och flyttade in hos oss i maj -95.
Att vi köpte en keeshond den gången var en ren slump. När vår tervuerenstik blev sjuk och vi tvingades avliva henne så blev längtan efter en ny valp stor.
Samtidigt föddes det en kull keesar alldeles i närheten, och vem kan motstå en keesvalp? Inte vi i alla fall, alltså blev det en kees istället. Och det visade sig vara det bästa som kunde ha hänt, eftersom det är en av de bästa raser jag kan tänka mig att ha till sällskap.

Jaksa levde större delen av sitt liv hos mina föräldrar och där hade hon sitt paradis. Det enda besvär hon hade, var att jaga bort allt för nyfikna älgar och renar från gårdsplanen (hararna brydde hon sig inte om). Det gick inte alltid så bra utan i bland fick hon rädda sig upp i säkerhet på bron.
När hon passerade 10 årsstrecket, blev hörseln lite dålig, men i övrigt var hon pigg och glad. Hon blev lika lekfull varje gång hon fick lära känna en ny valp och det har blivit några sedan hon föddes.

Lite dåligt väder var inget som Jaksa ogillade, om det blev kallare än -35 kanske hon flyttade in i hundkojan men det var inte alls nödvändigt tyckte hon.

Jaksa fick ett cert och ett cacib, men eftersom hon alrig gillade det där med utställningar så blev det inga fler.

Jaksa levde till sommaren 2007, då var hon drygt 12 år.
 

Jaksas stamtavla