SUCH  FINUCH Lohamras Swinging the Blues S48528/2000B

f. 2000-07-26 d. 2005-12-16

HD:B AD:Ua
e.  NORDUCH DKUCH INTUCH SV-99 NORDV-99  Lohamras Hakuna Matata u. NORDUCH INTUCH SV-99 Benito´s Eleganzia to Lohamra

I maj 2002 såg jag en ung hane ställas ut för första gången och jag gillade vad jag såg.
I slutet av samma år såg jag på Lohamras hemsida, att samma hund sökte ett nytt hem och jag tänkte att det skulle vara kul att prova på att ha en hane någon gång, men inte nu och inte en vuxen hund. Månaderna gick och annonsen var fortfarande kvar på internet. Och så smått började jag operation övertalning på min motsträviga familj och det resulterade i, att jag och Sandra satte oss på tåget till Uppsala i början av april 2003 för att hämta hem Sixten. Det var några pirriga veckor innan vi visste att allt skulle fungera.

 Sixten var en jättehärlig hund med ett stort "barnasinne", han lockade oss till många skratt när han for runt och busade.

Foto Johan Fjellström
Sixten hade med sig två cert och ett cacib i bagaget när han kom flyttande till oss och han blev snabbt Svensk utställningschampion. Totalt erövrade han fyra cacib i Sverige samt ett BIM.
Hösten 2002 var vi till Finland med Sixten och där blev han BIM med cert och cacib samt Finsk utställningschampion.


Han blev far till 15 valpar, i tre kullar med två olika tikar.
Av dessa 15 valpar är sju stycken utställningschampion och åtta av dem har tilldelats cert på olika utställningar. Totalt har hans avkommor erövrat mer än 60 cert, ca 15 cacib, ett trettiotal BIM, ca 15 BIR, 4 BIG 4, 1 BIG 1och 1 BIS 3. Han är också far till årets vinstrikaste keestik under 2004 och blev nummer två på listan över avelshanar samma år.
Under 2004 tävlade Sixten med avelsgrupper på två utställningar båda gångerna blev resultatet Hederspris och Bästa grupp. I Gällivare placerade sig sedan gruppen som BIS 1 och i Piteå som BIS 4.

Tyvärr förlorade vi Sixten alldeles för tidigt genom en tragisk olyckshändelse, men han lever vidare genom sina barn.

Sixtens stamtavla