Tilda

INTUCH SUCH FINUCH Skarjaks Vilda Tilda S27916/99 död 2013

e. FINUCH NORDV-97 INTUCH FINJCH SUCH Katajahaan Nalle 
u. SJCH NORDUCH INTUCH DKUCH SV-98 NORDV-99-02 NV-00 Tapion Neiti


Tilda kommer från vår första kull som föddes i april -99.

På bilden är hon ungefär 3 månader gammal och vet redan hur man ska stå för att bäst visa upp sig.

Hon är en mycket bestämd dam som troligtvis har hört talas om den så kallade finska sisun och till fullo tagit den till sitt hjärta. Ve den av våra andra hundar som kommer för nära när det vankas något gott att äta. Hon hade svåra dagar när hon plötsligt tvingades dela livsutrymme med Sixten som inte alls fattade att det var hon som bestämde utan bara behandlade henne som luft.Tilda på utställning i Robertsfors i januari 2006, där hon tog sitt andra cert och blev BIM

 
 

 
 Tilda hade en bra start på sin utställningskarriär. Som unghund blev hon Bäst i rasen i Östersund med Cacib och en månad senare blev det samma resultat  i Kemi med både ett finskt Cert och Cacib. Sommaren därpå blev det bara en start i Sundsvall där hon fick Ck och blev tredje bästa tik.
Två år senare, i juni 2003, blev Tilda BIR och fick Cacib för en finsk domare vid midnattssolsutställningen i Gällivare.
I februari 2004 tog Tilda sitt första svenska certifikat och i mars kom bekräftelse från FCI att hon tilldelats titeln Internationell utställningschampion.
Cert nummer två och tre kom sedan med 6 dagars mellanrum i månadskiftet januari, februari 2006 bara två månader innan hon blev veteran

Tilda på utställning i Jokkmokk 2006 där hon fick sitt sista cert och blev Svensk och Finsk utställningschampion.
Tilda är först och främst mattes jakthund, hon jagar inte gärna tillsammans med husse, påstår han och det är nog ett ömsesidigt förhållande.
Fotot är taget efter att jag och Tilda haft en mycket lyckad jaktvecka under oktober 2004.

Under hösten 2004 blev det, efter diverse förhinder under tidigare höstar, äntligen start på jaktprov. På de två första proven blev resultaten blygsamma men i slutet av november gick vi ett rörligt prov i Porjus med 77 poäng och ett förstapris som resultat.
Domarens omdöme lät så här "Tiken gjorde en bra insats i dag, trots besvärliga förhållande med djup snö, skare och delvis skygga fåglar. Hon omvandlade samtliga finnandemöjligheter till primärskall".


I november 2006 blev Tilda BIR och BIS 2 på SSF-utställningen i Arvidsjaur.
Samma år (2006) blev hon årets utställningshund inom SSF nedre norrbotten.
 

Våren 2005 blev hon mamma till två valpar, en tik och en hane.

Våren 2006 flyttade Tilda till mina föräldrar och bor nu där.

Tilda är patella-undersökt (knäleder) utan anmärkning.

Tildas stamtavla