DKUCH SUCH Skarjaks Arctic Angel S 50826/2002B f.02-08-22

e. SUCH FINUCH Lohamras Swinging the Blues u. NORDUCH Benito´s Hillevi

HD Ua (0) AD lindrig (1)

Redan direkt när Vilma föddes så hade hon bestämt sig för att stanna här, i alla fall kändes det så. Husse däremot han tyckte att det fanns all anledning att hitta ett nytt hem åt henne så han skulle slippa fler hundar. När Vilma var drygt två år flyttade hon till en familj i Piteå, där hon numer "förgyller" deras vardag.

Som valp gjorde Vilma sitt bästa för att äta oss ur huset, det är tur att det finns fabriker som gör nya tapeter, lister och annat byggnadsmaterial.

Hon utvecklades till en rätt så envis ung dam med egna idéer om hur saker och ting ska vara. Livet med Vilma var aldrig tråkigt om än rätt så jobbigt även om hon lugnade ner sig i takt med stigande ålder.
På sin åttamånadersdag var hon med om en vådlig händelse som kunde ha slutat illa, hon var nära att drunkna! Den enda anledningen till att hon lever, är att hon hade en halvgalen matte som utan tvekan kastade sig i vattnet bland isflaken och drog upp henne.
Hon har även hoppat ut genom köksfönstret när hon var missnöjd med att hon inte fick delta i middagsgrillningen och knycka sig någon god matbit.
Jag tror att hon är måste vara släkt med kängurun (som hoppar) och skatan (som stjäl).


Vilma uppför sig rätt bra i utställningsringen, hon är utställd tre gånger i valpklass, alla gånger har hon blivit BIR-valp. Hon har även blivit BIS-valp i Piteå på den nationella utställningen och BIS-2 valp på en inofficiell utställning, också den i Piteå.
Bilden är tagen när hon blev BIS-valp i Piteå, domare var Matti Luoso från Finland.
Foto: Johan Frick-Meijer


Första certet tog Vilma när hon var drygt nio månader gammal och på det andra försöket efter sin tvåårsdag, fick hon sitt fjärde och sista svenska cert av Elina Tan-Hietalahti från Finland och därmed blev hon kennelns första egenuppfödda Svenska utställningschampion. Vilma är även Danskt utställningschampion och har ett finskt cert samt ett cacib. Hon har även blivit BIM fem gånger.

 

Vilmas stamtavla