Skarjaks Lumi

SE16816/2020
född 2020-01-17
HD A, ED Ua,
Ögonlysning Ua 2023-08-03
Gentest: PRA-prcd, DNA-testad fri
Pompes – fri via arv, 
Degenerativ myelopati – fri via arv
Lumi på hunddata

  • 2 cert
  • 1 Nordic cert
  • 3 * R-cert

Lumi bor hos fodervärdsfamiljen Westerlund i en by utanför Arjeplog.
Vi har visat henne på flera utställningar och haft förhoppningar på att det blir valpar för Lumi någon gång i framtiden men hittills har det inte gått bra.

Lumi 5 månader

Lumi och hennes syskon föddes i början av coronapandemin och därför blev det inte många tillfällen att se henne när hon var liten.
Den här bilden är från den enda gången vi träffade henne under det första året.


Ett år senare kom Lumi med familj på besök nästa gång och då hade hon verkligen vuxit till sig, Tyvärr var det fortfarande pandemi med inställda utställningar under 2021.


Lumis temperament är verkligen enastående tycker jag.
Hon har inte varit hem till oss på besök mer än två gånger på två år och fick sen tillfälligt flytta hem till oss när husse blivit allvarligt sjuk. Och att bo tillsammans med ett gäng mer eller mindre galna finnspetsar utan några problem från Lumis sida vittnar om ett stabilt psyke.
I Vännäs i juni 2022 var det dags för Lumi att inleda sin utställningskarriär och hon verkar vara född till detta med att visa upp sig och hon rör sig verkligen fantastiskt bra.
Lumi var den enda av tikarna som fick Ck så hon blev bästa tik med  Cert och Nordiskt Cert.
Till sist blev Lumi BIR i konkurrens med dagens bästa hane som kom  från Finland och heter FIUCH SEUCH Taruaarteen Veljeni Leijonamieli.


Efter tre reserv-cert fick Lumi äntligen sitt andra cert och första cacib i Gällivare i slutet av juni. Dömde gjorde Sara Nordin. Få se om det krävs lika många försök för att få det tredje.

Vi har gjort ett par försök att para henne utan större framgång och vi får väl se om det blir något fler försök