Skarjaks Maja

SE24792/2022
född 2022-03-10
Patella: ua
Fulltandad
Maja på hunddata

2* Cert
1* Nord Cert

Maja 8 veckor

Majas första höst gick ganska tungt. Det var otroligt dålig föryngring med mycket otrygga fåglar som flög hur långt som helst. Jag hade inte många riktiga skall att smyga på med de gamla erfarna hundarna (undantaget ekorrar) så då är det inte lätt att jaga med en valp.


Maja har blivit en mycket mysig hund som gillar att titta på nyheterna varje kväll, då ligger hon i husses knä och de snarkar i kapp och har ingen aning om vad som sägs på teve.
Maja har också potential att överta Frodes jobb som gårdshund då hon inte drar som ett rött streck så fort hon blir lössläppt utan faktiskt stannar kvar vid huset. Hon har haft mycket jobb med att passa på sina kusinbarn som föddes i februari 2022 och hämtat diverse lämpliga leksaker, som näverbitar och pinnar, åt dem att leka med.

Maja 1 år.
Jag och Maja har varit på en inofficiell hundutställning i början av mars och det var verkligen såå läskigt, så där har vi mycket att träna på framöver.

För Maja började höstens jakt lite knackigt med ett trångt sök i måttlig fart tills hon lyckades hitta en orrtupp och gjorde ett förnyat skall efter att den flyttat drygt 200 meter och lyckligtvis hann jag fram och göra min del av jobbet. Efter det blev det en ny hund med fina sökrundor, bra kontakt och bra fart. Jag hoppas bara att det inte slår över och blir för mycket jakt och för lite kontakt när hon blir äldre.
Då Maja skött sig så bra startade jag henne på ett rörligt prov i slutet av september och trots regnskurar och ganska blåsigt väder så blev det arbeten med två fåglar och med lite minus för lämnanden då andra fåglar flög blev det 67 poäng och ett andrapris.
Jag var lite orolig för att Maja inte skulle vara klar med jakten då provet var slut men det var inga problem att koppla henne och gå till bilen efter tre timmar.


I början av sommaren 2024 fick Maja sina två första cert, samt ett Nord cert i Vännäs.