Skarjaks Minttu (Kielo)

SE16835/2023
född 2023-02-08
Kielo på hunddata

Kielo var den enda tiken i Skarjas andra kull. Hennes pappa heter
SE JCH Tjäderlekens Kaksi och vi hade honom hos oss en vecka innan det blev parning. Han vandrade omkring på bakbenen ganska ofta (på jakt efter mat) och det har nedärvts direkt till Kielo som också kan gå på bakbenen.
Inkallning är bland det roligaste Kielo vet få se hur länge det dröjer innan hon kommer på andra tankar om det.


Under Kielos första höst när hon har dryga halvåret gammal var hon fortfarande som ett stort barn. Hon blev lätt uttråkad och då hon fick tråkigt åt hon upp saker som stolar och sängar. Tidigare har vi haft hundar som ätit på vantar, sockar, vetevärmare och andra mindre saker men Kielo har även ätit på större föremål. Trots att Kielo nästan aldrig är hemma ensam hemma och har tillgång till en jättestor hundgård, modell äventyrspark för hundar, så tuggar hon på allt möjligt.
Så mycket jakt har det inte blivit men intresset för fågel finns.
I oktober skällde hon en tjädertupp som jag stött så den landade där hon befann sig. Det var bara ett par minuter innan jag kom fram (obeväpnad och med två andra hundar i koppel) och stötte fågeln på nytt. Men jag hann höra att hon har ett fantastiskt vackert skall så med tiden kanske hon också blir en bra fågelhund.


Kielo 1 år

Kielo har gillat att följa med på diverse aktiviteter som att fiska sellak.
Hon har inte försvunnit till skogs för att jaga direkt, fram tills vi blev översvämmade av älgar runt huset. Då fick hon inte var lös mer av rädsla för att hon skulle komma för nära någon älgklöv.