.
 
 
2013


10 november
Tyvärr fick höstens jakt ett abrupt slut när det först snöade och sen regnade rejält ovanpå snön. När det sen blev kallt förvandlades snön till "knäckebröd" som både nöter på hundtassar och gör att det låter väldigt mycket när man rör sig i skogen. Nu har det kommit en del lössnö ovanpå alltihop så det är inte så lätt att jaga längre.
Det har i alla fall varit en bra höst, trots liten/ingen föryngring bland skogsfågeln. Ett flertal tjäderhönor har fått en andra chans och kommer förhoppningsvis att överleva vintern och få kycklingar nästa vår.
Nu väntar vi på tillökning när Bina ska få sina valpar.


16 Oktober
Första helgen i oktober körde vi först till Harstad i Norge för att ställa ut Bina och Frode. Det gick riktigt bra för Bina som fick Ck för första gången. Frode fick nöja sig med Excellent.
Sen fortsatte vi via Gällivare till Haukipudas i Finland för att hämta hem lilla Kilpi eller Cantavia Kangasvuokko som hon heter på stamtavlan. Kilpi ska bo hos Sandra och jobba som jägmästarassistent när hon blir stor.
3 September
17 och 18 augusti var jag med Bina (Älgstigens Inka) på hennes första jaktprov som gick toppenbra tycker jag. Två andrapris och helgens högsta resultat med 72 poäng.
En av förmånerna med att vara hunduppfödare är att man får träffa trevliga männinskor som Ristis (S. Cayennes) matte och husse. Jag och Sandra besökte dem på "omväg" till Umeå och fick träffa Risti som blivit en stor dam.
 7 Augusti
Vi har varit till Finland på tre internationella utställningar och Frode bev BIR på alla tre.
Bina har kommit över sin skräck för att mätas och nu fungerar det mycket bra.

Tilda har fått somna in fjorton år och tre månader gammal, så nu är Bolla ensamhund hos mina föräldrar.

Vilma (S. Arctic Angel) som bodde här hos oss sina två första år har också fått somna in tio år gammal.


6 juli

Nu har vi varit på årets första officiella utställning i ett regnigt Gällivare. Som vanligt när vi har varit där, var det att klafsa runt i lerig gegga eftersom marken inte riktigt håller för två dagars utställning i regn.

Tre hundar hade vi anmält och det var Harry Tast från Finland som dömde.

Älgstigens Inka (Bina) fick VG och bra kritik trots att hon har lämnat all päls hemma på golvet. Det som domaren anmärkte mest på var den svarta färgen på svansen.

S. Frode Estil fick mycket bra kritik och var den enda finnspetsen som fick Ck denna dag.
Domaren sa att "Det här är en riktig finnspets" och Frode blev alltså BIR och fick cacib.

S. Bold Beauty (Bolla) fick Excellent utan Ck, hon var "lite för mycket för ett Ck" tyckte domaren. BIR-veteran blev hon i alla fall.

I finalerna blev både Frode och Bolla oplacerade.

Nu packar vi husvagnen för en sväng till Finland och tre utställningar under två helger.

7 april

Inga valpar och inga utställningar denna vår så det har inte funnits mycket att skriva om.

Jonna har fyllt åtta år och blivit veteran och flera av "våra valpar"har firat sina födelsedagar. Nästa helg blir Tilda fjorton år och hon börjar se lite grå och gammal ut nu.

I februari blev Mikko pappa till tre valpar på Kastanjetorpets kennel och förhoppningsvis kommer han att få en kull norska valpar senare i vår.
Risti firade sin ettårsdag med skotertur hemma i Pauträsk