n,.    

202017 april

I början av april flyttade finnspetsvalparna också till sina nya hem.
Det är verkligen lugnt i huset efter nästan 12 veckor med valpar i huset.

Man kan ju tycka att mer än 30 års erfarenhet av finnspetsmentaliteten borde ha lärt mig att inte släppa ut tre valpar ur bilen utan att först ha förankrat dem i något tungt och oflyttbart, men icke.
Jag tänkte att de kunde få rasta av sig lite innan veterinärbesöket på kliniken i Arvídsjaur och på ungefär 4 sekunder försvann två av dem ut i skogen och blev borta minst 10 minuter. Jag hann fundera på om det fanns någon Missing dog-organisation att kontakta innan de kom tillbaka. Båda var helt obekymrade och inte alls medvetna om att de varit borttappade.


Kimi som ska kallas för Ismo har flyttat till Tord i Malå.Kirre ska bo i Fällfors hos Hans. Han kommer att kallas för Kero.


Kvikk som kommer att få behålla sitt namn, tillsammans med sin husse Jörgen, på väg till sitt nya hem i Borgafjäll.
16 mars

Nu har alla lapphundvalpar flyttat till sina nya hem. Men först var det besök på Lapplands djurklinik för att besiktas, vaccineras och chipmärkas. Halla var den som tyckte att detta med alla sprutor var väldigt smärtsamt och hemskt.
Talvi, på bilden, tog det hela med ro.Sist att flytta var Kaamos så han fick lite kvalitetstid med sin mamma det sista dygnet.

Skarjaks Pyry flyttar till Lennart och Marie som bor i Gällivare.
Pyry kommer att kallas för Whiggo får en storasyster som heter Hedda och som också är en finsk lapphund.


Skarjaks Lumi flyttar till Frid och Sölve som bor i Jutis strax utanför Arjeplog.
De kommer att vara fodervärdar och vi hoppas på att det blir valpar för Lumi någon gång i framtiden.


Skarjaks Halla flyttar till Skellefteå och Per-Gunnar och Marie.
Han kommer att kallas för Mikko och är enligt husse en turbohund som är till stor glädje.Skarjaks Talvi flyttar också till Gällivare och ska bo tillsammans med Sofie och Adam och deras två katter som Talvi anser är hans "levande leksaker".Sist att flytta var alltså Skarjaks Kaamos.
Han blir Umeåbo med ena tassen i Finland då både husse, Tobias och matte, Jennie kommer från Finland. Kaamos kommer också att få en kattkompis att bo tillsammans med.


Vi önskar alla nya mattar och hussar
Lycka till
med sina nya familjemedlemmar!
3 mars

Skarjaks Otso har varit med matte, Eva, på utställning i Bollnäs och där fick han sitt andra Ck i jaktklass så nu fattas det bara ett Ck innan han kan lägga ett Svenskt Utställningschampionat till Jaktprovschampionatet.
Vi bugar och tackar!
10 januari

På nyårsafton fyllde Frode 12 år och det firades med pannkakstårta som jag fyllde med tjädermousse, gjord på vispgrädde och köttrester från tjäder. Mums tyckte samtliga vovvar.
Nu går vi i väntans tider så här i början av året. Först blir det lapphundsvalpar och ungefär en månad senare väntar vi finnspetsvalpar. Vi får bara hålla tummarna för att det nya decenniet kommer med lycka och allt går bra.


2005
 2006
 2007 2008 2009 2010
2011
2012
2013
20142015
2016
2017
2018
2019